Bouwkundig NHG rapport​ voor woningen

Informatie over het
Bouwkundig NHG rapport

Bouwkundig NHG rapport voor woningen

Tijdens de koop van een woning krijgt u te maken met allerlei formaliteiten. Een belangrijk onderdeel is de taxatie; door een onafhankelijke taxateur wordt de waarde van uw woning (of toekomstige woning) beoordeeld. Zijn bevindingen heeft u onder meer nodig voor het afsluiten van een hypotheek.

Een onderdeel van het taxeren is de Bouwkundig NHG rapport. Eerder werd dit de bouwkundige opnamestaat genoemd. Maar met de invoering per 1 oktober 2021 van het nieuwe model Taxatierapport Woonruimte 2021, vastgesteld door de taxatiebranche (NRVT) en de geldverstrekkers, is ook de naam gewijzigd.

Wat is een Bouwkundig NHG rapport?

Een Bouwkundig NHG rapport is een onderdeel van de woningtaxatie. Tijdens deze taxatie wordt de woning door een deskundige beoordeeld op het gebied van de bouwkundige staat. Zowel de buitenzijde als de binnenzijde worden aan een inspectie onderworpen.

Het lijkt daarmee op een bouwkundige keuring, maar een Bouwkundig NHG rapport is minder gedetailleerd. Het geeft vooral inzicht in de grotere risico’s en de onderhoudskosten voor de komende vijf jaar. 

Aan het Bouwkundig NHG rapport kan geen aansprakelijkheid verleend kan worden.  Temeer omdat het niet gaat om een detailinspectie maar om een toevoeging aan de woningtaxatie. Gedetailleerde informatie over de bouwkundige staat van een woning? Dan raden wij naast het Bouwkundig NHG rapport ook een bouwkundige keuring aan.

Samengevat:

 • Een Bouwkundig NHG rapport is onderdeel van de woningtaxatie
 • Eerder werd het Bouwkundig NHG rapport de ‘bouwkundige opnamestaat’ genoemd
 • Het Bouwkundig NHG rapport leidt uit tot een overzicht van de risico’s en onderhoudskosten binnen een periode van vijf jaar
 • Er is geen aansprakelijkheid richting de inspecteurs
 

Voor wie voeren wij het Bouwkundig NHG rapport uit?

Voor iedereen die door een onafhankelijke en deskundige partij wilt inschakelen voor dit onderdeel van de taxatie. Dat zijn in de praktijk consumenten, makelaars en taxateurs. Voor iedereen leveren wij dezelfde betrouwbare en professionele service. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om ons te contacten via: info@bruiniusendevos.nl of 06 22 944 575 of 06 14 178 081.

Waarom Bruinius en de Vos?

Wij zijn onafhankelijk, deskundig en flexibel. Wij geven feitelijk weer wat onze bevindingen zijn en zullen daarbij nooit een advies geven over een geschikte partij die de eventuele gebreken kan oplossen, om alle vormen van belangenverstrengeling te voorkomen.

Kosten Bouwkundig NHG rapport € 189,-

De kosten van het Bouwkundig NHG rapport zijn afhankelijk van de grootte van de woning. Voor woningen tot 190m2 (dat is ongeveer 500m3) kan Bruinius en de Vos  al voor € 189,00 inclusief btw een Bouwkundig NHG rapport uitvoeren. Er zijn geen bijkomende kosten, onze prijs en dienstverlening is all inclusief met uitzondering van onderstaande prijsvoorwaarden. Een inspecteur komt bij u op locatie om de opname uit te voeren. Aanmelden is mogelijk via het formulier op deze pagina.

 • Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW
 • Voor woningen tot 190m2 (ongeveer 500m3) woninginhoud bij een Bouwkundig NHG rapport.
 • Meerprijs per 1m2 is € 0,65 incl. BTW (indien niet correct opgegeven wordt dit alsnog in rekening gebracht).
 • Opdrachten annuleren tot 24 uur van tevoren (gerekend op werkdagen) is geen probleem.
 • Bij het niet doorgaan van een keuring op de dag van de afspraak betaald u 100%, bij een nieuwe opdracht krijgt u € 100,00 korting.
 • Maximaal één huisnummer, 1 woning.
 • Kruipruimte en daken worden geïnspecteerd in overeenstemming met onze voorwaarden, en indien de inspecteur geen belemmeringen aantreft en natuurlijk de situatie als veilig en verantwoordelijk beoordeeld.
 • Verder zijn onze algemene voorwaarden van toepassing
 • Meerprijs voor inspectie op Waddeneilanden: € 150,-

Inschrijfformulier Bouwkundig NHG rapport

Na inschrijving nemen we contact op voor het definitief maken van de afspraak

De kosten van een Bouwkundig NHG rapport (t.b.v de bouwkundige opnamestaat) zijn afhankelijk van de grootte van de woning. Voor woningen tot 190 vierkante meter (dat is ongeveer 500 kubieke meter) kan Bruinius en de Vos al voor € 189,00 inclusief btw een Bouwkundig NHG rapport uitvoeren. Er zijn geen bijkomende kosten, onze prijs en dienstverlening is all inclusief met uitzondering van onze prijsvoorwaarden.
1
2

Direct aanmelden

Snel geregeld, snelle levering, en een gegarandeerd scherpe prijs. 

Veelgestelde vragen

De kosten van het Aanmelden Bouwkundig NHG rapport zijn afhankelijk van de grootte van de woning. Voor woningen tot 190m2 (dat is ongeveer 500m3) kan Bruinius en de Vos al voor € 189,00 inclusief btw een Aanmelden Bouwkundig NHG rapport uitvoeren. Er zijn geen bijkomende kosten, onze prijs en dienstverlening is all inclusief met uitzondering van onderstaande prijsvoorwaarden.

Voor iedereen die door een onafhankelijke en deskundige partij wilt inschakelen voor dit onderdeel van de taxatie. Dat zijn in de praktijk consumenten, makelaars en taxateurs. Voor iedereen leveren wij dezelfde betrouwbare en professionele service. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om ons te contacten via: info@bruiniusendevos.nl of 06 22 944 575.

Nee. Een onderdeel van het taxeren is het Aanmelden Bouwkundig NHG rapport. Eerder werd dit de bouwkundige opnamestaat genoemd. Maar met de invoering per 1 oktober 2021 van het nieuwe model Taxatierapport Woonruimte 2021, vastgesteld door de taxatiebranche (NRVT) en de geldverstrekkers, is ook de naam gewijzigd.

Het Aanmelden Bouwkundig NHG rapport leidt uit tot een overzicht van de risico’s en onderhoudskosten binnen een periode van vijf jaar

Via deze website kunt u het aanmeldformulier invullen. Daarbij kunt u een gewenste tijd en datum invullen. We nemen, nadat u het formulier heeft ingezonden, contact met u op om de afspraak definitief te maken. Een inspecteur komt bij u op locatie om de inspectie uit te voeren.