Energielabels voor woningen

Informatie over
het energielabel

Energielabel voor woningen

Het energielabel. Wat is het precies en wanneer heeft u het nodig? We geven op deze pagina uitleg over het energielabel voor woningen. Inclusief een opsomming van de zaken die het energielabel bepalen. Ook geven we uitleg over het proces, van aanmelden tot oplevering.

Het energielabel geeft in één oogopslag inzicht in de energiezuinigheid van een woning, middels het gebruik van de labels A++++ tot en met G (A++++ is zeer energiezuinig, G is helemaal niet energiezuinig). Handig voor woningeigenaren die willen werken aan de verduurzaming van hun woning. Maar vooral tijdens de verkoop van een woning komt het energielabel van pas.

De verkopende partij moet immers een geldig energielabel kunnen overleggen aan de kopende partij. Doet de verkopende partij dat niet, dan wordt er een boete geriskeerd. Ook in de oriënterende fase van woningzoekers is het energielabel belangrijk. Hoe energiezuiniger de woning, hoe beter het wooncomfort maar ook hoe lager de energielasten. Het energielabel is dus ook medebepalend voor de waarde van de woning.

Opname van een energielabel

Het energielabel wordt uitgegeven door gecertificeerde adviseurs, zoals de adviseurs van Bruinius en De Vos. Middels een opname van de woning brengen zij alle facetten in kaart die betrekking hebben op het energielabel. De adviseurs gebruiken daarvoor speciale meetapparatuur en geavanceerde software. Met alle, tijdens de opname verkregen gegevens, wordt het (nieuwe) energielabel voor de betreffende woning vastgesteld.

Deze manier van het aanvragen van een energielabel is veranderd ten opzichte van de periode voor januari 2021. Voor januari 2021 was het niet verplicht dat een adviseur de woning bezocht om metingen te verrichten. Dat is dus nu wel het geval. Deze gewijzigde regelgeving is een gevolg van het klimaatakkoord.

De adviseurs meten en bekijken onder andere de volgende zaken:

  •  Afmetingen;
  • Bouwjaar;
  • Type woning
  • Isolatie van het dak, de muren, de vloeren;
  • Aanwezige installaties;
  • Uiteraard kijken we ook of u zelf energie opwekt.

Aanvragen van een energielabel

U heeft een energielabel nodig, maar hoe vraagt u er één aan? Wij hebben het zo eenvoudig mogelijk voor u gemaakt. Via het formulier op deze pagina kunt u zich aanmelden en tegelijkertijd ook al de betaling voldoen. Wij nemen vervolgens contact met u op voor het definitief maken van een afspraak. Binnen een week na de opname van de woning leveren wij het definitieve energielabel.

Inschrijfformulier energielabel

Na inschrijving nemen we contact op voor het definitief maken van de afspraak

De kosten voor het energielabel zijn: € 325,00 voor woningen tot 200m2 (Meerprijs per 35m2 is € 25,-, op basis van nacalculatie). Na het invullen van dit formulier komt u in de omgeving om uw betaling te voldoen.
1
2

TIJDELIJK DOOR ENORME HOEVEELHEID AANVRAGEN NIET BESCHIKBAAR

Direct aanmelden

Snel geregeld, snelle levering, en een gegarandeerd scherpe prijs. 

Veelgestelde vragen

Na opname van uw woning leveren wij het energielabel binnen maximaal één week. Periode vanaf aanmelding via deze website tot opname is afhankelijk van uw en onze agenda, wij streven naar korte termijnen.
Aan de hand van verschillende unieke kenmerken van uw woning. Zoals: Afmetingen, bouwjaar, type woning, isolatie van dak, muur en vloeren en aanwezige installaties. Uiteraard kijken we ook of u zelf energie opwekt.
Een energielabel heeft een geldigheidsduur van 10 jaar.
De prijs is: € 325,- voor woningen tot 200m2. Voor woningen boven de 200m2 rekenen wij een meerprijs van € 25,- per 35m2.
In de situatie voor 2021 was het niet verplicht om de woning fysiek te laten keuren door een gecertificeerd adviseur. Vanaf januari 2021 is dat wel het geval.